Buitengewone varkens

buitengewone varkens

Op ons gastenverblijf hebben we een aantal bijzondere gasten de Buitengewone varkens. De initiatiefnemers van Buitengewonevarkens.nl willen in Nederland varkens weer zichtbaar maken voor iedereen. Zij denken dat dit een nieuwe impuls kan zijn voor het landelijk gebied en dat het bijdraagt aan de diversiteit van het landschap. Daarbij hoort ook dat varkensvlees smaakvol is en weer met trots op de menukaart kan worden gezet. Ze willen de mensen laten zien hoe mooi en veelzijdig dier het varken is.

Heerlijk genieten van de voorjaarszon

Heerlijk genieten van de voorjaarszon

 

Rond het gastenverblijf lopen een tiental Gasconne varkens. Dit zijn kleine zwarte varkens. Ze zijn zeer temperamentvol. Dat zal te maken hebben met hun oorsprong in de Franse Pyreneeën. De Gasconnes zoeken een deel van hun voedsel in het bos in de vorm van insecten, wormen en eikels. Het vlees van de Gasconnes is dieprood van kleur en wordt hoog gewaardeerd door chefs in de betere restaurants.

U kunt dit vlees online bestellen op de website van www.buitengewonevarkens.nl of natuurlijk crowdfunder worden van dit bijzondere initiatief.