Er op uit!

(Kano)varen Biesbosch

Activiteiten

In een kano beleef je de Biesbosch van heel dichtbij. Waan je in een jungle met smalle bochtige kreekjes en overhangende takken. Peddel door een weids en ruig landschap met grote kreken en rietruigten. Voor zowel ervaren als beginnende kanovaarders zijn er diverse routes te volgen. Deze variëren van twee uur tot een hele dag.

Voor kanoërs in de Biesbosch zijn er drie bewegwijzerde routes te volgen: één vanaf Biesboschcentrum Dordrecht en twee vanaf Natuurpoort Vissershang. Andere routes staan aangegeven op de kaarten die je van de meeste kanoverhuurders meekrijgt of die je via de volgende link kan vinden: Kanoroutes Brabantse Biesbosch.

Word je liever begeleid op jouw kanotocht door De Biesbosch? Ga dan met een gids op pad! Data, tijden en vertrekpunten staan in de activiteitenkalender.

Houd er rekening mee dat De Biesbosch een ruig natuurgebied is waar je soms voor onverwachtse situaties komt te staan: een droogliggende kreek of een ondergelopen wandelpad. Over dit soort situaties kunnen we je van te voren natuurlijk niet exact informeren, maar juist dat aspect maakt een bezoek aan De Biesbosch zo avontuurlijk!

Als je een kano wil huren, dan adviseren wij dit bij Vissershang te doen. Van daaruit begin je namelijk direct midden in de Biesbosch te peddelen.

Er zijn ook verschillende plekken waar je je eigen kano te water kunt laten. Op de Biesboschkaart van Staatsbosbeheer, te koop of in te zien bij de hoofdpoorten, staan alle kanosteigers in de Biesbosch aangegeven.

Bezoek website